Zuid-Korea begint komend jaar met de distributie van de digitale won

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Zuid-Korea begint komend jaar met de distributie van de digitale won

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van het hoogste gebouw in Seoul, Zuid-Korea

Het proefproject van de Bank of Korea wordt in een virtuele omgeving uitgevoerd

De Centrale Bank van Zuid-Korea (BoK) heeft aangekondigd dat het komend jaar zal aanvangen met de distributiefase van haar proefproject voor een central bank digital currency (CBDC).

De Korea Times, een lokaal mediakanaal, deed verslag van de aankondiging van de BoK.

De centrale bank legde uit dat het doel van het experiment is om te bepalen of de digitale valuta in staat is om contant geld of bestaande vormen van transactiemogelijkheden te vervangen. Om dit te doen, zal het digitale valuta onderzoeksteam van de BoK een server openen en het experiment uitvoeren.

Een ambtenaar van de BoK zei dat de virtuele omgeving met behulp van blockchain technologie gecreëerd zal worden.

“We zullen met behulp van blockchain technologie een virtuele omgeving creëren en testen of onze CBDC voor transacties in de echte wereld gebruikt kan worden. De CBDC zal in de virtuele wereld uitgegeven en verspreid worden, en we gaan onder allerlei omstandigheden een aantal transactie scenario’s testen”, zei hij.

De functionaris voegde eraan toe dat de BoK op het moment van schrijven geen plannen heeft om voor de test met particuliere bedrijven samen te werken, en dat deze uitsluitend door de bank zal worden uitgevoerd.

De BoK werkt momenteel aan het analysegedeelte van het project, de tweede stap van hun driestappenproces. De virtuele uitgifte en circulatie van CBDC’s maakt deel uit van de laatste fase, waarmee de ambtenaren begin volgend jaar willen beginnen.

In juli rondde de BoK de evaluatie van de eerste fase van het project af en het bouwt in samenwerking met een externe adviespartner momenteel een CBDC systeem. Terwijl de bank aanvankelijk van plan was om stap voor stap onderzoek naar het CBDC project te doen, veranderden ze later hun tempo nadat grote economieën zoals de Verenigde Staten, EU-lidstaten en China de ontwikkeling van hun eigen CBDC projecten hadden versneld.

Met name China is het meest gedreven in de richting van hun doel om een ​​CBDC op de markt te krijgen. Het land begon in 2014 zijn onderzoek en heeft al diverse digitale yuan proefprojecten in grote steden zoals Beijing en Shanghai uitgevoerd.

Door het onderzoek te ondersteunen zijn de lokale autoriteiten alsmede proactief geweest bij de vroege introductie van de digitale yuan; dit niet alleen bij de uitgifte ervan, maar tevens bij het opzetten van een infrastructuur waarmee gebruikers via veelgebruikte lokale betalingsplatforms, zoals AliPay en WeChat Pay, betalingen kunnen doen.

De People’s Bank of China heeft daarnaast onthuld dat het eraan werkt om de digitale yuan als officiële betaalmethode voor de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking te gebruiken.