Zuid-Korea bevriest tegoeden van Terra (LUNA) Foundation Guard

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Zuid-Korea bevriest tegoeden van Terra (LUNA) Foundation Guard

By Sanne Moonemans - Kort bericht

De Zuid-Koreaanse autoriteiten zijn bezig met het bevriezen van de activa van de Luna Foundation Guard. Luna Foundation Guard is een stichting zonder winstoogmerk die reserves aanhoudt voor het Terra-ecosysteem om de stablecoins in moeilijke tijden te ondersteunen.

Gaan ze er vandoor met het geld?

We weten allemaal hoe dat is afgelopen. Terra’s UST stablecoin kon de koppeling met de Amerikaanse dollar niet behouden, waarna het hele ecosysteem instortte. Miljarden dollars en het spaargeld van duizenden investeerders gingen in rook op.

Nu lijkt de Zuid-Koreaanse politie te vrezen dat Luna Foundation Guard er met het geld vandoor gaat, omdat het subsidies vraagt om hun tegoeden te bevriezen. Uitwisselingen hoeven hier volgens de wet echter niet aan te voldoen. Het is afwachten of ze aan het verzoek zullen voldoen. De kans dat ze dat wel zullen doen, lijkt op het eerste gezicht meer dan waarschijnlijk. Hiermee houden ze immers de autoriteiten scherp en laten ze ook zien dat ze de beste bedoelingen hebben met de gebruikers.

De reden voor het verzoek van de politie

De Zuid-Koreaanse politie onderzoekt de Luna Foundation Guard nadat ze hoorde van mogelijke vreemde praktijken met de fondsen. De kans dat de Luna Foundation Guard daadwerkelijk verkeerde dingen met het geld plant, lijkt echter klein. Do Kwon en zijn metgezellen zijn bekend bij de Koreaanse autoriteiten en dat zou vluchten bemoeilijken. Dan komt er vroeg of laat iets aan het licht waardoor ze in de juridische lamp lopen.

De vraag is of ze, naast alle commotie die er al is, dit ook op hun rekening willen hebben. Sommige investeerders hebben Do Kwon en zijn minder bekende mede-oprichter Daniel Shin al aangeklaagd voor de verliezen. Ook andere investeerders bereiden zich voor om een eigen rechtszaak tegen de heren te starten. Terra en alles wat er omheen hangt staat nu in de schijnwerpers, en meer schimmige acties lijken meestal een domme beslissing.

Koreaanse autoriteiten bezoeken grote beurzen

In Zuid-Korea laten ze het in ieder geval niet groeien, want de autoriteiten hebben gisteren en vandaag al de grote beurzen bezocht. Het gaat om partijen als Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit en Gopax. Ze zullen hoogstwaarschijnlijk vragen moeten beantwoorden om te bepalen of ze enige verantwoordelijkheid voor de verliezen moeten nemen. In dit opzicht lijken de Koreaanse autoriteiten van mening te zijn dat de verantwoordelijkheid niet volledig bij de investeerders ligt.

Als dit iets wordt, dan zouden exchanges ook meer moeten letten op welke coins ze op hun platform zetten. Dit kan in de nabije toekomst ook voor veel cryptocurrencies voor problemen zorgen. “In ieder geval gaan we de beurzen verzoeken om een beleid voor beleggersbescherming te voeren”, zegt Yoon Chang-hyeon, voorzitter van de divisie digitale activa van de People Power Party.

Coinone heeft tijdens de ineenstorting van het ecosysteem de handel in Luna opgeschort. Tegelijkertijd kwamen er waarschuwingen van zowel Korbit als Bithumb om niet in het project te investeren. De vraag is of dat genoeg is voor de Koreaanse autoriteiten, en of de beurzen beleggers voldoende hebben beschermd.