HomeShiba inuShiba Inu kopen
Shiba Inu Token logo

Hoe koop je Shiba Inu - Waar koop je SHIB

Shiba Inu Token logo
Shiba Inu Token (SHIB)
...
24u prijsverandering
...
7-daagse prijsverandering
...
Marktkapitalisatie
...

Shiba Inu (SHIB), die ook wel bekend staat als de Shiba Token, is een op de Ethereum blockchain gebaseerde meme cryptovaluta die in augustus 2020 werd gelanceerd als een 'Dogecoin Killer'. SHIB is één veel minder populaire versie van de cryptomunt met een hond als thema, die in de eerste plaats werden geïntroduceerd om beleggers aan te trekken die niet konden profiteren van de Dogecoin prijsstijgingen.

 

Op het moment van schrijven handelt SHIB rond de 0,0000066 dollar en de munt bevindt zich op dit moment in een dipje. In dit gedetailleerde overzicht kijken we naar de verschillende aspecten van het kopen van SHIB.

Ga naar sectie

Koop Shiba Inu Token in 3 eenvoudige stappen

Maak een gratis account

Vul alle verplichte velden in met uw persoonlijke gegevens. Controleer uw inbox voor een bevestigings e-mail en log in met uw geselecteerde e-mailadres en wachtwoord.

Stort naar uw account

Kies uw favoriete betaalmethode en volg de stappen om uw eerste storting te maken. De minimum storting is afhankelijk van uw locatie.

Koop Shiba Inu Token!

Zoek naar Shiba Inu Token op de lijst van beschikbare cryptovaluta's. Gebruik een "Buy Order", kies dan het bedrag van SHIB om te kopen en bevestig de bestelling.
PayPal logo
Mastercard logo
Visa logo
Bank Transfer logo
Skrill logo
Neteller logo

Waarom handelen in plaats van Shiba Inu kopen voor een goedkoop en snel rendement?

1

Je hebt geen wallet nodig

je handelt op de prijsbeweging van de munt zonder deze te hoeven kopen en te bewaren.

2

Je kan standaard betaalmethoden gebruiken

alle gereguleerde brokers accepteren populaire betaalmethoden zoals een creditcard, bankpas en bankoverschrijvingen.

3

De transacties gaan snel en opnames zijn eenvoudig

de transacties worden binnen enkele seconden uitgevoerd en de opnames worden onmiddellijk in jouw account weergegeven.

Koop nu Shiba Inu

5 dingen om te overwegen als jij Shiba Inu wilt kopen

Voordat je voor het eerst Shiba Inu koopt, is het handig om aandacht te besteden aan enkele belangrijke overwegingen. Als je deze punten in gedachten houdt, ben je goed voorbereid om een probleemloze en snelle crypto transactie te doen.

Kies zorgvuldig een veilige betalingsmethode naar wens uit

Niet in alle landen zijn alle betaalmethoden beschikbaar voor het doen van crypto aankopen. Zorg er daarom voor dat het platform dat je in gedachten hebt de betalingsmethode aanbiedt die jou het beste uitkomt. In het geval dat er meerdere opties worden aangeboden, kun je op basis van kosten, snelheid en gemak een favoriet uitkiezen.

Moet jij jouw eigen wallet opzetten?

In het geval je ervoor kiest om Shiba Inu te kopen en niet alleen maar te speculeren op de prijs, heb je een crypto wallet nodig om je gekochte SHIB munten veilig in op te slaan. Hoewel je je crypto ook in de door de uitwisseling verstrekte web wallet kunt laten staan, is het niet aan te raden om dit te doen, omdat deze cloud gebaseerde wallets zeer kwetsbaar zijn voor diefstallen en hacks.

Aan de andere kant, als je een derivaat zoals een CFD gebruikt om op toekomstige prijsbewegingen van SHIB te wedden, is het niet nodig om een wallet op te zetten omdat er geen uitwisseling van SHIB munten bij betrokken is.

De kosten vergelijken

Omdat Shiba Inu een Ethereum gebaseerd ERC-20 token is, zal elke aankoop van de cryptovaluta bepaalde transactiekosten met zich meebrengen (ook wel Gas genoemd) voor het gebruik van de Ethereum blockchain. Er kunnen daarnaast ook enkele platformgerelateerde kosten zijn, zoals stortingskosten, opnamekosten en transactiekosten. Probeer dit soorten kosten altijd eerst te vergelijken voordat je beslist welke website je wilt gebruiken voor je aankoop van Shiba Inu.

Veiligheid en beveiliging 

Zoals eerder vermeld, is Shiba Inu een op Ethereum gebaseerde cryptovaluta die daarmee gebruik maakt van alle veiligheidseigenschappen van Ethereum. Daardoor is het vanuit het perspectief van de blockchaintechnologie een uiterst veilige cryptomunt. Naast de veiligheid en het beveiligingsaspect van de munt zelf, is het ook nodig om rekening te houden met de veiligheidsmaatregelen die zijn geïmplementeerd door het platform dat wordt gebruikt voor de aankoop van Shiba Inu. De meerderheid van de gereguleerde platforms bieden beveiligingsmechanismen zoals onder andere twee factor authenticatie (2FA), om de volledige veiligheid van de belangen van handelaren en investeerders te waarborgen.

Kun je het platform begrijpen en erop navigeren?

Het gebruiksgemak van het handelsplatform is een andere zeer belangrijke, maar vaak verwaarloosde overweging die in acht moet worden genomen voordat je via een bepaald platform Shiba Inu koopt. Probeer de werking te leren kennen van de online uitwisseling of broker die je van plan bent te gebruiken. Kijk daarom naar de kosten, navigatiefuncties en de transactie verwerkingstijd. De beste dienstverleners bieden meestal goede instructies om het kopen en verkopen van crypto gemakkelijk te maken voor nieuwe investeerders of handelaren. Vergeet niet dat het vaak niet mogelijk is om cryptovaluta transacties terug te draaien, want het ontwerp van crypto is daar niet op gemaakt. 

 

De ultieme beginnershandleiding voor het handelen in Shiba Inu

Wat is een Shiba Inu broker?

Cryptovaluta brokers zijn tussenpersonen die namens handelaren en investeerders crypto handel uitvoeren. Hoewel een broker van oudsher een bedrijf of een individu is, wordt de term tegenwoordig in de crypto normaal gesproken gebruikt om te verwijzen naar een online platform dat crypto handelsactiviteit mogelijk maakt. Deze online dienstverleners hebben in de loop van de jaren veel populariteit verworven vanwege de manier waarop ze de handel in crypto toegankelijk hebben gemaakt, zelfs voor niet-technische en beginnende handelaren.

 

Een Shiba Inu broker heeft normaal gesproken financiële derivaten zoals futures, opties en CFD's beschikbaar, zodat je kunt speculeren op de koersbewegingen van de munt zonder dat je de tokens echt hoeft te kopen.

Wat is een Shiba Inu CFD?

CFD is de afkorting van contract for difference, een financieel derivatenproduct waarmee je op de toekomstige prijsveranderingen van een activum kunt inzetten zonder die te bezitten. Als je dus cryptovaluta verhandelt via een CFD, worden er geen echte cryptomunten uitgewisseld; het is een volledig speculatieve activiteit. CFD's zijn één van de belangrijkste producten van online crypto brokers, die vaak ook de hefboomwerking voor CFD's bieden, waarbij je als handelaar geld van de broker kunt lenen om een grotere marktpositie in te nemen. Maar let wel op, met hefboomeffect vergroot je zowel je potentiële winst als je potentiële verlies in dezelfde mate.

Wat is het voordeel van Shiba Inu regelgeving?

Hoewel een grote meerderheid van de crypto puristen neerkijkt op regulering, is het een noodzakelijk kwaad om de belangen van investeerders en handelaars te beschermen. De conventionele handelsmarkten die normaal omgaan met fiatvaluta staan bekend als veilig en legitiem, voornamelijk omdat ze onderworpen zijn aan grondige regelgeving via wetten die in de loop van de decennia zijn gewijzigd en verbeterd.

 

Als je een broker of uitwisseling gebruikt die door een bekende wereldwijde autoriteit wordt gereguleerd, kun je je daartoe wenden in geval van een probleem bij de dienstverlener en eventueel nodig juridische stappen ondernemen om je verliezen op de dienstverlener te verhalen.

Wat is de beste betalingsmethode voor de aanschaf van Shiba Inu?

Je kunt Shiba Inu kopen met behulp van een van de betalingsmogelijkheden die door het handelsplatform wordt ondersteund. Wees je er van bewust dat de opties die beschikbaar zijn kunnen variëren afhankelijk van je locatie. Kijk daarom naar dit aspect voordat je je bij een platform aanmeldt. Er kleven voor- en nadelen aan elke betalingswijze. Daarom kijken we even naar een aantal van de populaire betaalmethoden die worden gebruikt voor de aankoop van Shiba Inu.

 

Shiba Inu met PayPal kopen: Dit is een populaire optie omdat het een goede mix biedt van kosten en gemak, maar PayPal is niet in elk land toegestaan, dus niet elk crypto platform kan deze optie aanbieden. Een groot voordeel is dat je geen bankgegevens aan het handelsplatform hoeft te leveren.

 

Shiba Inu met een bankoverschrijving kopen: Bankoverschrijvingen zijn de voorkeursmanier van veel crypto handelaren en investeerders vanwege de lage kosten, waardoor ze ideaal zijn voor grote crypto aankopen. Bovendien wordt deze betalingswijze op bijna alle platforms en in bijna alle landen waar je legaal crypto kunt kopen geaccepteerd. Het is wel zo dat geld dat via een bankoverschrijving gestort is soms meerdere werkdagen nodig kan hebben voordat ze verwerkt zijn en op de rekening van je broker of uitwisseling verschijnen. 

 

Shiba Inu met creditcard of bankpas kopen: Er zijn veel crypto platforms die creditcards en bankpassen zonder problemen accepteren omdat ze een hoge mate van gemak en veiligheid bieden voor stortingen van fondsen. Echter, de transactiekosten van met name creditcards zijn over het algemeen hoger dan andere betaalwijzen.

 

Shiba Inu met crypto kopen: Een andere bekende optie om Shiba Inu te kopen wordt voornamelijk op cryptovaluta uitwisseling platforms gebruikt. Je hoeft alleen maar een uitwisseling te vinden die een handelspaar naar jouw keuze aanbiedt, bijvoorbeeld BTC/SHIB, ETH/SHIB, XRP/SHIB of ADA/SHIB, je op het platform aan te melden, de vereiste hoeveelheid crypto te storten en vervolgens de uitwisseling of aankoop uit te voeren.

Het verificatieproces voor het verhandelen van Shiba Inu 

Alle gereputeerde crypto brokers en uitwisselingen, die door toonaangevende autoriteiten worden gereguleerd, vereisen dat je een verificatie proces doorloopt om van de dienst gebruik te maken. Dit is vanwege de KYC (Know Your Customer) normen en omvat meestal het uploaden van een kopie van een identiteitsbewijs met foto, bijvoorbeeld paspoort, rijbewijs of ID-kaart. Daarna kun je nog gevraagd worden om een videogesprek te accepteren of een selfie te uploaden om te verifiëren dat jij degene bent aan wie deze documenten toebehoren. Sommige handelsplatforms vragen je ook om een kopie van een adresbewijs, zoals een energierekening of een bankafschrift te uploaden. Het hele idee achter het uitvoeren van dergelijke verificaties is om de oplichters en fraudeurs van de handelsplatforms weg te houden.

 

Shiba Inu: een lange versus korte termijn investering

Mensen die geïnteresseerd zijn in het beleggen in Shiba Inu kunnen een beleggingsstrategie voor de lange of korte termijn nemen. Beleggen op korte termijn houdt in dat je gebruik maakt van een handelsstrategie zoals swing trading, scalping, trend trading of daghandel, om de prijsschommelingen van Shiba Inu uit te buiten. Handelen maakt het ook mogelijk om een derivaat zoals CFD's te gebruiken om te speculeren op Shiba Inu's prijsveranderingen, zonder dat er daadwerkelijk SHIB van hand verandert. Het is wel zo dat als je een succesvolle korte termijn crypto handelaar wilt zijn, je een actieve deelnemer aan de markt moet zijn en daar gaat best veel tijd in zitten.

 

Bij een langetermijninvestering neem je een passieve handelsstrategie in, waarbij je een bepaalde hoeveelheid Shiba Inu munten koopt en ze voor maanden of jaren vasthoudt, in de hoop dat de waarde op een dag zal stijgen. Dit soort investeringen zijn minder risicovol, maar vereisen meer geduld, omdat het de bedoeling is om niet te reageren op de volatiele marktbewegingen. Je moet ook een goed begrip hebben van de cryptomarkt en leren om je in- en uitstapmoment te timen om het meeste uit je langetermijninvesteringen te halen.

Waarom Shiba Inu kopen in plaats van verhandelen?

Of je SHIB goedkoop moet kopen en voor de lange termijn aanhouden, of op korte termijn moet handelen via een broker, hangt voor een groot deel af van je beleggingsdoelstellingen. Zoals hierboven al is benadrukt, is het kopen van Shiba Inu met een plan voor de lange termijn meestal minder riskant, maar een stuk passiever in vergelijking met kortetermijnhandel. Het is niet nodig om voortdurend de marktbewegingen te volgen en je strategie aan te passen. Houd er rekening mee dat er voor een crypto aankoop wel wat moet weten. Je zult crypto wallets moeten opzetten voor de veilige opslag van je gekochte SHIB munten. Bovendien is het goed om de historische prijsbewegingen, fundamentele en technische factoren van Shiba Inu te bestuderen, om de markt op de juiste momenten te betreden en te verlaten.

 

Welke kosten zijn er verbonden aan het kopen van Shiba Inu?

Er zitten Ethereum Gas kosten aan het doen van Shiba Inu transfers, maar het kan ook zo zijn dat de platforms waarop je handelt hun eigen kosten rekenen voor het kopen of verhandelen van SHIB. We hebben eerder in dit artikel al kort uitgelegd hoe belangrijk het is om de kosten te vergelijken die bij de aankoop van Shiba Inu komen kijken voordat je een handelsplatform kiest. Hieronder bespreken we enkele van de algemeen bekende kosten van crypto brokers en uitwisselingen.

 

Stortingskosten 

- Veel handelsplatformen rekenen een klein percentage van het gestorte geld, als stortingskosten. Bij online crypto uitwisselingen komt het regelmatig voor, terwijl het bij brokers een stuk minder het geval is om zo meer klanten naar het platform te lokken.

 

Opnamekosten

- Dit zijn de kosten die een uitwisseling of broker rekent voor het opnemen van je crypto. Het is soms een klein percentage van het totale opnamebedrag, maar ook hier geldt dat de dienstverlener bepaalt of, en zo ja, hoe hoog die kosten zijn.

 

Transactiekosten

- Daarnaast zitten er buiten de blockchain verwerkingskosten soms nog andere transactiekosten aan het gebruik van een bepaalde blockchain dienst.

Jouw Shiba Inu veilig opslaan

We blijven benadrukken dat veiligheid één van de belangrijkste dingen is als je omgaat met cryptovaluta. Zorg ervoor dat je de crypto die je in bezit hebt altijd in een veilige, eigen crypto wallet naar keuze opslaat. Dit is des te belangrijker als je een langetermijnbelegger bent. Hieronder gaan we in op een aantal van de veelgebruikte crypto wallets die op dit moment op de markt zijn.

 

Web wallet

Deze cloud gebaseerde wallets die meestal in de handelsplatforms zijn geïntegreerd, zijn via een webbrowser toegankelijk. Ze bieden een hoog niveau van gemak, maar omdat ze altijd online staan en het handelsplatform er vaak toegang tot houdt, zijn ze niet veilig genoeg voor lange termijn opslag. Bovendien kun je al je cryptomunten te verliezen als het platform wordt gehackt of failliet gaat.

 

Mobiele wallet

Dit zijn crypto opslag apps die speciaal zijn ontworpen voor mobiele apparaten zoals tablets en smartphones. Ze zijn veiliger dan web wallets, maar ook nog niet de veiligste optie op de markt, omdat ook mobiele wallets vrijwel altijd online zijn. Daarnaast kan iemand die ongewenste toegang tot jouw smartphone krijgt alles met je munten doen. Coinomi en Exodus zijn twee populaire mobiele wallets die worden gebruikt voor de opslag van Shiba Inu.

 

Desktop wallet

Dit zijn cryptovaluta wallets die zijn gemaakt voor pc’s en laptops. Desktop wallets zijn veel veiliger dan web wallets en zijn vaak ook uitgerust met beveiligingsprotocollen op geavanceerd niveau. Echter, ook deze zijn vaak aan het internet verbonden en dus kwetsbaar voor hackpogingen en andere cyber crime. De Exodus en Atomic zijn enkele van de vaak gebruikte desktop crypto wallets voor de opslag van SHIB.

 

Hardware wallet

Hardware wallets komen in de vorm van kleine fysieke apparaten die veel gelijkenissen vertonen met USB flash drives. Hardware wallets zijn het veiligst voor crypto opslag omdat ze je private keys die je toegang geven tot de crypto in een offline omgeving bewaren. Het is meestal de eerste keuze van lange termijn crypto investeerders, maar goede hardware wallets kunnen prijzig zijn. Trezor is een bekende en zeer veilige hardware wallet die door een groot aantal SHIB investeerders wordt gebruikt.

 

Wallet combinaties

Het is niet ongewoon voor crypto beleggers om meerdere soorten wallets te gebruiken voor meer gemak en veiligheid bij crypto transacties. Je kunt bijvoorbeeld een desktop wallet aan een hardware wallet koppelen en zelf veilige en snelle crypto overdrachten tussen die twee doen. Verder kun je ook een mobiele wallet zoals Coinomi gebruiken om een bepaalde hoeveelheid SHIB munten op te slaan voor onmiddellijke transacties, waarbij het grootste deel van je bezit in een hardware wallet zoals de Trezor wordt opgeslagen.

Welke andere munten kan ik verhandelen of gebruiken om Shiba Inu te kopen?

Het dagelijkse handelsvolume van Shiba Inu was op het moment van schrijven meer dan 400 miljoen dollar en dat betekent dat het één van de grote spelers is. Het heeft daarom handelsparen met vele verschillende crypto op de bekende uitwisseling platforms. Uitwisselingen bieden handelsparen met SHIB aan, zoals onder andere BTC/SHIB, ETH/SHIB, XRP/SHIB en ADA/SHIB, waardoor het voor jou gemakkelijk is om Shiba Inu te kopen met Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC), Cardano, Ripple (XRP) en vele andere cryptovaluta.

 

Wat is de kleinste en grootste hoeveelheid Shiba Inu die ik kan kopen?

Op het moment van schrijven werd Shiba Inu verhandeld op 0,0000066 dollar, dus is het natuurlijk onmogelijk om fracties van de munt te kopen. Sommige uitwisselingen en brokers vragen zelfs om minimaal bedrag om SHIB munten te kopen. Of je SHIB kunt onbeperkt kunt kopen, hangt af van de lokale regelgeving en wetten in jouw land. De uitwisseling of broker stelt soms een bovengrens in om aan dergelijke regelgeving te voldoen.

 

Kan ik Shiba Inu anoniem zonder identificatie kopen? Is het veilig en legaal om Shiba Inu te kopen?

Je vraagt je misschien af of je de verificatie van je identiteit ook kunt ontlopen en anoniem SHIB kunt kopen. We willen hier benadrukken dat, ondanks dat dat via bepaalde websites volledig anoniem kan, je er wel alleen voor staat als je op zulke ongereguleerde platforms handelt. Als je met een oplichter of probleem te maken hebt gehad kun je geen hulp vragen aan regelgevers om je investering terug te krijgen. De portalen waar je SHIB zonder ID-kaart kunt kopen, zijn daarom niet de beste plaatsen om een veilige SHIB aankoop te doen.

 

De beste manier om SHIB veilig te kopen is via een goed gereguleerd en gereputeerd handelsplatform dat de strengste veiligheidsprotocollen gebruikt om de belangen van beleggers en handelaars te beschermen.

 

Zal het kopen van Shiba Inu me geld opleveren?

Een van de meest gestelde vragen op Shiba Inu forums is: "Levert het kopen van SHIB je geld op?" Hoewel het voor crypto beleggers normaal is om SHIB te kopen om rijk te worden, zijn er geen garanties in de wereld van de cryptohandel. Het beste wat je kunt doen is bepaalde beleggingsstrategieën beheersen en leren over verschillende technische en fundamentele indicatoren, zodat je de beste beleggingsbeslissingen kunt nemen. Maar het is en blijft een volatiele markt waar je niet elk risico kunt vermijden. Als je wilt weten hoeveel het op dit moment kost om SHIB te kopen, of wat de beste prijs is om nu SHIB te kopen, bezoek dan onze Shiba Inu prijs pagina.

 

Hoe jij jouw Shiba Inu uitgeven kan

Shiba Inu is een meme munt die bij wijze van grap is gecreëerd als een tegenhanger van Dogecoin. Het is een relatief nieuwe munt en het is op dit moment vrijwel niet mogelijk om er goederen en diensten mee te kopen. Wat je natuurlijk wel kunt doen is je winst uit Shiba Inu handel in de vorm van BTC, LTC of een bekende fiat valuta uitbetalen, om vervolgens online en offline aankopen te doen.

Hoe jij jouw Shiba Inu verkopen kan

Om je Shiba Inu munten te verkopen, kun je het beste gebruik maken van hetzelfde platform dat je gebruikt hebt om ze te kopen of verhandelen. Bijvoorbeeld, als je SHIB via een bepaalde crypto uitwisseling hebt gekocht en de munten vervolgens naar een hardware wallet hebt verplaatst, moet je de crypto eerst naar diezelfde uitwisseling terugstorten (daar zit misschien een kleine vergoeding aan vast) en dan een verkooporder plaatsen.

 

Als je een CFD kiest om via een gereguleerde online broker in SHIB te beleggen, hoef je de CFD alleen maar te sluiten.

 

Veel gestelde vragen

  1. Dat hangt vooral af van je risicobereidheid. ETF’s (Exchange Traded Funds) worden steeds populairder, maar zijn nogal volatiel van aard. Het is dus wel op eigen risico.

  2. Op 6 juli 2021 lanceerde Shiba Inu zijn eigen gedecentraliseerde crypto uitwisseling platform genaamd ShibaSwap. Shiba Inu houders kunnen nu beloningen verdienen door hun holdings in te zetten of liquiditeit te verschaffen.

  3. De recordprijs van Shiba Inu was 0,00003791 dollar op 10 mei 2021, en de laagste prijs was 0,000000000056 dollar op 28 november 2020.

  4. De circulerende voorraad van Shiba Inu bedroeg op het moment van schrijven 394.796.000.000.000 SHIB, en er is geen informatie beschikbaar over de maximale voorraad.

  5. Shiba Inu werd gecreëerd door een anoniem individu of een groep individuen die zichzelf "Ryoshi" noemen.

  6. Shiba Inu is een Japanse term die wordt gebruikt om te verwijzen naar een bepaald hondenras, dat ook wordt afgebeeld in het symbool van een andere populaire honden meme munt, Dogecoin (DOGE).

  7. Meestal wel. Vrijwel alle gereguleerde platforms zullen aandringen op identiteitsverificatie om te voldoen aan de KYC regels.

  8. De marktkapitalisatie van Shiba Inu bedroeg op het moment van schrijven 2.579.157.111 dollar.

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, social media functies te leveren, en om jou een betere gebruikservaring te bieden. Door verder te bladeren op de site of door op ‘Oké, bedankt’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website.