HomeSolanaHoe en waar Solana (SOL) te kopen
Solana logo
Solana met eToro

Hoe en waar in 3 stappen Solana (SOL) te kopen

Solana logo
Solana (SOL)
...
24u prijsverandering
...
7-daagse prijsverandering
...
Marktkapitalisatie
...

Veel blockchain projecten worden met de dubieuze onderscheiding gebrandmerkt de volgende ‘Ethereum moordenaar’ te zijn. Toch beschikken maar weinigen echt over de mogelijkheden om deze verheven titel waar te maken. Dat is anders met Solana. Solana staat immers bekend om haar hoge transactiesnelheden en schaalbaarheid en is ook één van de weinige blockchain bedrijven die de mainstream acceptatie echt zou kunnen stimuleren.

Gelijk beginnen met het kopen van Solana? Bezoek nu onze favoriete broker om ermee aan de slag te gaan...

1
Minimale storting
$10
Promotie
Gebruikersscore
10
Begin met handelen
Omschrijving:
Betaalmethoden
Overschrijving, Overschrijving
Volledige reglementenlijst:
CySEC, FCA

Solana wordt ook wel het Visa betaalsysteem van het digitale activa ecosysteem genoemd. Het biedt het vermogen om duizenden gedecentraliseerde applicaties (dApps) te hosten en op grote schaal transacties af te handelen. Solana is één van de meest overtuigende kanshebbers in de Web 3 ruimte.

Het Solana netwerk is bovendien de thuisbasis van één  van de grootste non-fungible token (NFT) markten buiten Ethereum. Er gebeurt veel bij Solana, en dit artikel vertelt jou meer over dit spannende project en de beste manieren om Solana te kopen.

De 3 stappen om Solana te kopen

Stap 1: Meld je bij een broker of uitwisseling aan

Kies uit één van onze aanbevolen crypto uitwisselingen of broker platforms en registreer een account bij hen. Dit registreren duurt slechts enkele minuten. Het enige dat jij nodig hebt, zijn jouw contactgegevens plus een persoonlijke identificatie om door het KYC proces (Know Your Customer) te lopen. Dit is vergelijkbaar met het openen van een bankrekening en is een verplichting op grond van regelgeving.

Stap 2: Geld storten

Je kunt met jouw bankpas of creditcard geld storten. Je kunt ook via een bankoverschrijving geld toevoegen. Hoewel dit laatste eenvoudig is, is het wel de moeite waard om te onthouden dat het enkele werkdagen kan duren voordat bankoverschrijvingen verwerkt zijn. Dus wees hierop voorbereid. Zodra jouw geld op je account staat, ben je er klaar voor om het te gebruiken om jouw favoriete cryptovaluta’s te kopen of te verhandelen.

Stap 3: Solana kopen

Nu jouw geld beschikbaar is, ga je naar de handelspagina van jouw handelsplatform en zoek je naar Solana. Wanneer je SOL ziet, het tickersymbool voor Solana, klik hier dan op en koop zoveel Solana als je nodig hebt. Het token zou binnen enkele seconden in jouw handelswallet moeten arriveren.

Waar Solana te kopen

Je kunt Solana bij veel verschillende crypto uitwisselingen of brokers kopen. Bekijk de onderstaande tabel voor een selectie van aanbevolen handelsplatforms waar je SOL kunt aanschaffen.

1
Minimale storting
$10
Promotie
Gebruikersscore
10
Begin met handelen
Omschrijving:
Betaalmethoden
Overschrijving, Overschrijving
Volledige reglementenlijst:
CySEC, FCA
2
Minimale storting
$0
Promotie
Gebruikersscore
9.3
Verdien tot 3,5% terug in Crypto bij elke aankoop
Geen verborgen kosten of minimumbalans
Onmiddellijke handelsuitvoering
Begin met handelen
Omschrijving:
Blockfi is gemaakt om kredietdiensten te bieden aan markten met beperkte toegang tot eenvoudige financiële producten. Blockfi onderscheidt zich van andere Crypto-dienstverleners door het koppelen van concurrerende tarieven met voordelen van institutionele kwaliteit. Blockfi is de enige onafhankelijke kredietgever met institutionele backing van beleggers die Valar Ventures, Galaxy Digital, Fidelity, Akuna Capital, Sofi en Coinbase Ventures omvatten.
Betaalmethoden
Volledige reglementenlijst:
3
Minimale storting
$0
Promotie
Gebruikersscore
8.7
Verdien hoog, leen laag
Verdien tot 17% opbrengst op hun crypto
Koop munten, verdien rendement, lenen en overbrengen zonder kosten.
Begin met handelen
Omschrijving:
Celsius is er trots op een platform van samengestelde services te bieden die zijn verlaten door grote banken - dingen als eerlijke rente, nulkosten en bliksemsnelle transacties. Ons doel is om de financiële sector, één gelukkige gebruiker tegelijk te verstoren en financiële vrijheid door Crypto te introduceren.
Betaalmethoden
Volledige reglementenlijst:

Waarom Solana kopen?

Solana schoot in 2021, vanwege de verreikende bruikbaarheid en real-life toepassingen via dApps, door naar de top tien crypto’s op basis van marktkapitalisatie.

Omdat het goedkoper en sneller dan Ethereum is, hebben veel ontwikkelaars hun dApps al naar Solana gemigreerd. Het NFT platform heeft daarnaast een exponentiële groei doorgemaakt met marktplaatsen zoals Solsea, Solanart en Magic Eden die meer investeerders en artiesten naar Solana’s ecosysteem hebben gebracht.

Dankzij de lage tarieven van Solana zijn zaken als handelen, het minen van NFT’s en het overdragen van activa een stuk eenvoudiger geworden. Want door de toegangsdrempel te verlagen die veel potentiële cryptoliefhebbers tegenkomen bij het omgaan met de notoir hoge gas kosten van Ethereum, heeft Solana crypto veel toegankelijker gemaakt.

Natuurlijk zijn er groeipijnen geweest. Solana heeft een behoorlijk aantal hacks, storingen en perioden van downtime doorstaan. Dit heeft ertoe geleid dat sommige investeerders twijfels over de toekomstige duurzaamheid van het project hadden. Maar dit soort zaken zijn gebruikelijk in de begindagen van elke blockchain. Ondanks deze haperingen blijft Solana een solide crypto keuze en een project dat massaal geadopteerd is en dat nog wel een flinke poos zal blijven. 

Waar jouw Solana te bewaren

Je kunt jouw Solana op het handelsplatform houden waarvan je dit gekocht hebt, of je kunt het voor meer controle over jouw activa naar een persoonlijke, non-custodial wallet zenden. Hardware wallets zoals Ledger en Trezor worden ook aanbevolen om jouw crypto veilig te houden. Door je crypto op deze wijze off-chain op te slaan, ben je tegen tegenpartijrisico beschermd, ofwel het instorten van jouw uitwisseling. Je vindt in de onderstaande tabel enkele van de populairste wallets.

1
Minimale storting
-
Promotie
Gebruikersscore
10
'S Werelds meest populaire hardware portemonnee
Te koop, beheren en beveiligen van uw crypto op één plaats
Compatibel met meer dan 100 + cryptocurrencies
Begin met handelen
Betaalmethoden:
BitPay, Kredietkaart, PayPal
Full Regulations:
2
Minimale storting
-
Promotie
Gebruikersscore
9.3
Ga offline en houd je munten
1000+ munten ondersteund
Transparent veiligheid
Begin met handelen
Betaalmethoden:
Kredietkaart,
Full Regulations:

Veel gestelde vragen

  1. Magic Eden, Solanart, Solsea, Metaplex en DigitalEyes zijn enkele van de beste marktplaatsen op het Solana netwerk waar jij jouw favoriete NFT’s kunt vinden en kopen.

  2. Phantom, Solflare en Sollet zijn de aanbevolen non-custodial web wallets voor Solana. Je kunt op de documentatiewebsite van Solana meer gedetailleerde informatie hierover vinden en waar jij ze kunt downloaden.

  3. Bijna alle populaire crypto uitwisselingen bieden een Solana staking service. Je kunt door een web wallet te gebruiken ook Solana staken. Dit door via de gebruikersinterface van de wallet met een node verbinding te maken.

Alternatieve cryptovaluta’s

Bekijk meer cryptovaluta’s
We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, social media functies te leveren, en om jou een betere gebruikservaring te bieden. Door verder te bladeren op de site of door op ‘Oké, bedankt’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website.