HomeVergelijkBeste Ethereum Wallets in 2021

Beste Ethereum Wallets in 2021

De groeiende populariteit van cryptovaluta en digitale activa zoals Ethereum (ETH) maakt dat het een steeds betere en serieuzere optie wordt om in te investeren. Deze groei in algemene acceptatie maakt dat crypto handelaren op zoek zijn naar de beste wallets om hun ETH munten veilig op te kunnen bewaren. 

Deze handleiding geeft een gedetailleerde analyse en evaluatie van de populairste Ethereum wallets door te kijken naar een aantal kenmerken zoals gebruikersvriendelijkheid, kosten, prestaties, veiligheid en algemene bereikbaarheid van de wallet. Laten we gaan kijken wat in 2021 de beste Ethereum wallets zijn. 

Onze lijst van beste Ethereum wallets

Kijk eens naar de unieke eigenschappen en voor- en nadelen van elke wallet, zodat je beter een geïnformeerde keuze kunt maken voor het opslaan van je Ethereum tokens. Hieronder vindt je een lijst met de beste Ethereum wallets op basis van verschillende criteria, zoals beveiliging, toegankelijkheid en gebruiksgemak.

1
Minimale storting
$1
Exclusieve promotie
Gebruikersscore
10
'S Werelds meest populaire hardware portemonnee
Te koop, beheren en beveiligen van uw crypto op één plaats
Compatibel met meer dan 100 + cryptocurrencies
Begin met handelen
Betaalmethoden:
BitPay, Kredietkaart
Full Regulations:
2
Minimale storting
-
Exclusieve promotie
Gebruikersscore
9.3
'S Werelds meest populaire hardware portemonnee
Te koop, beheren en beveiligen van uw crypto op één plaats
Compatibel met meer dan 100 + cryptocurrencies
Begin met handelen
Betaalmethoden:
BitPay, Kredietkaart, PayPal
Full Regulations:
3
Minimale storting
$50
Exclusieve promotie
Gebruikersscore
8.7
Prijswinnend platform voor cryptovalutahandel
11 betaalmethoden, waaronder PayPal
Gereguleerd door FCA & CySEC
Begin met handelen
Betaalmethoden:
Overschrijving, Overschrijving
Full Regulations:
CySEC, FCA
4
Minimale storting
$0
Exclusieve promotie
Gebruikersscore
8.5
Internationaal team van specialisten over engineering, cryptosecurity en Bitcoin core development
Een all-in-one oplossing voor het veilig beheren van uw digitale activa met gemak
De BitBox02 is voorzien van een dual-chip ontwerp met een beveiligde chip. De broncode is onafhankelijk gecontroleerd door de beveiliging onderzoekers en is volledig open source
Begin met handelen
Betaalmethoden:
Full Regulations:
5
Minimale storting
-
Exclusieve promotie
Gebruikersscore
7.9
24/7 ondersteuning beschikbaar
Eenvoudig en veilig portemonnee
Meer dan 45 grote blockchains ondersteund
Begin met handelen
Betaalmethoden:
Full Regulations:

Wat is een Ethereum wallet?

Een Ethereum wallet of een crypto wallet is een apparaat of software die wordt gebruikt om je ETH tokens te beveiligen. Deze crypto wallets kunnen communiceren met de respectievelijke blockchain protocollen en kunnen gegevens genereren die noodzakelijk zijn voor het verzenden en ontvangen van Ethereum via de blockchain.

Houd er rekening mee dat je ETH tokens zo veilig zijn als de wallet waar ze in zitten. Kijk daarom vooral naar de veiligste wallet die aan zoveel mogelijk van jouw eisen voldoet. Bijvoorbeeld kortetermijnbrokers handelen dagelijks in ETH. De brokers moeten ETH munten veilig bewaren, maar hebben hun geld ook nodig om snel te kunnen handelen. Aan de andere kant zullen sommige langetermijnhandelaren hun Ethereum munten juist maanden en soms zelfs jaren bewaren. In dat geval is perfecte beveiliging dus de belangrijkste vereiste.

Soorten cryptogeld wallets

Ethereum wallets vind je in verschillende soorten en je kunt ze beoordelen op basis van verschillende eigenschappen. Om de juiste wallet te kiezen voor jouw vereisten wat betreft handel en opslag van crypto, is het handig om een goeie basiskennis te hebben van alle soorten wallets, de functies en voor- en nadelen. Dan ben je namelijk beter geïnformeerd en kun je een betere keuze maken voor de juiste Ethereum wallet.  

Hot Wallets

Ethereum wallets die altijd met het internet verbonden zijn worden hot wallets genoemd, omdat de cryptovaluta altijd toegankelijk is. Het grootste voordeel van de hot wallet is dat je altijd bij je Ethereum tokens kunt en ze tegelijkertijd behoorlijk veilig zijn. Ze zijn niet zo veilig als cold wallets, maar zijn toegankelijker en een stuk gebruiksvriendelijker. Hot wallets zijn echter ook vaker het doelwit van hackers en cybercriminelen omdat ze toegankelijk zijn via online exploits.

Het gebruiksgemak in combinatie met betere toegang tot jouw crypto maakt dat ze beter geschikt zijn voor daghandelaren en kortetermijnbeleggers die hun Ethereum tokens op korte termijn moeten kunnen verkopen, kopen en verhandelen. Daarnaast zijn hot wallets ook eenvoudig op te zetten.

Cold Wallets

Wallets die niet altijd met het internet verbonden zijn worden cold wallets genoemd. Omdat ze geen verbinding met internet hebben, zijn ze veel veiliger tegen hackers in vergelijking met hot wallets. Het nadeel is dat je cryptovaluta niet zo gemakkelijk toegankelijk is, omdat je je cold wallet eerst op een computer moet aansluiten. Door het ontbreken van een internetverbinding is het voor cybercriminelen vrijwel onmogelijk om toegang te krijgen tot je ETH.

Deze wallets zijn een betere keuze voor langetermijnbeleggers en handelaren die hun posities maanden of jaren willen behouden. Deze investeerders worden vaak 'HODLers' genoemd en zijn meer geïnteresseerd in het behalen van grote winsten door hun positie lang vast te houden. Omdat ze niet vaak toegang nodig hebben tot hun munten, zijn cold wallets voor dit soort handelaren een betere optie.

Hot versus cold wallets

 • Cold wallets zijn veiliger omdat ze geen internetverbinding hebben.
 • Hot wallets zijn toegankelijker omdat ze altijd aan het internet verbonden zijn.
 • Cold wallets zijn beter geschikt voor langetermijnhandelaren die ondoordringbare beveiliging zoeken.
 • Hot wallets zijn beter geschikt voor kortetermijnhandelaren die gemakkelijk toegang willen tot hun geld.
 • Cold wallets worden minder snel aangevallen door cybercriminelen.
 • Hot wallets worden eerder aangevallen door cybercriminelen.
 • Cold wallets kosten meer tijd om op te zetten en vereisen mogelijk ook technische kennis.
 • Hot wallets zijn eenvoudig op te zetten.

Hardware Wallets

Hardware wallets zijn in feite niets anders dan cold wallets, maar in de vorm van fysieke apparaten die lijken op een flashdrive. Hardware wallets kunnen de public keys van Ethereum tokens individueel beheren en hebben een scherm en knoppen voor gebruik. Ze bevatten geen batterij en hebben om veiligheidsredenen geen internetverbinding. Je moet ze op een computer aansluiten, zodat je ze via een desktop-app kunt openen. Het is het duurste soort Ethereum wallet, maar biedt ook de beste beveiliging voor jouw ETH tokens.

Mobiel & desktop computer - software wallets

Dit zijn webservices, desktopprogramma's en mobiele apps. Het zijn in principe hot wallets omdat ze een internetverbinding hebben. In de afgelopen jaren zijn de mobiele en desktopwallets rap verbeterd waardoor ze tegenwoordig een uitzonderlijke combinatie van betaalbaarheid, prestaties, veiligheid en toegang tot de cryptohandel bieden.

 • Desktop Wallets - Dit zijn softwareprogramma's die op de computer zijn geïnstalleerd en kunnen worden gebruikt als hot en als cold wallet, afhankelijk van hoe toegankelijk deze is voor het internet. Desktopwallets zijn een anonieme en privacygerichte manier om Ethereum munten op te slaan. Zorg er echter wel voor dat je een back-up van je gegevens maakt.
 • Mobile Wallets - Dit zijn software apps, maar dan voor de smartphone. Ze zijn minder veilig, maar bieden directe toegang tot je ETH tokens. Zorg ervoor dat je een versleutelde mobiele wallet kiest om je crypto zo veilig mogelijk te houden.

Papieren wallets

Dit is een cold wallet waarin je je ETH munten bewaard. Je hebt alleen toegang met een unieke uitgeprinte QR-code die gegenereerd wordt voor jouw wallet. Je moet wel technisch onderlegd zijn om een papieren wallet te gebruiken voor het bewaren van Ethereum munten. Ook zijn ze het minst toegankelijke soort wallet.

Hoe werken Ethereum wallets?

In de Ethereum wallets zijn jouw public en private keys op een veilige manier opgeslagen. Met deze keys kun je ETH tokens ontvangen en verzenden met behulp van de blockchain van het netwerk. De wallet heeft een unieke ID die gelijk is aan de informatie die op de Ethereum blockchain opgeslagen is, en dat is een weergave en bewijs van de hoeveelheid ETH munten die je hebt. Elke Ethereum wallet heeft zijn eigen private key die nodig is om je munten uit de wallet te halen en te kunnen verhandelen. Hoewel het adres van de wallet openbaar is, is de private key altijd vertrouwelijk.

Vergeet niet dat ETH tokens niet echt in de Ethereum wallet zelf zijn opgeslagen. Elk ETH token zit op de blockchain en je hebt alleen toegang tot de public en private key die overeenkomen met jouw ETH token op de blockchain. Als je ETH-tokens wilt uitgeven die in je wallet zijn opgeslagen, heb je het openbare adres nodig van de wallet van diegene met wie je wilt handelen.

De belangrijkste dingen om te overwegen bij het kiezen van de beste Ethereum wallet

Voordat je een wallet kiest om je Ethereum in te bewaren, moet je ervoor zorgen dat je de belangrijkste kenmerken hebt beoordeeld en dat die bij jouw behoeften aansluiten. De belangrijkste eigenschappen waar je rekening mee moet houden, zijn met name:

 • Veiligheid – Het belangrijkste doel van een wallet is om je Ethereum munten zo goed mogelijk te beveiligen. Daarom is het noodzakelijk om een wallet te kiezen die het beveiligingsniveau biedt dat aan jouw behoeften voldoet. Over het algemeen hebben langetermijnbeleggers het hoogste niveau van beveiliging nodig, terwijl kortetermijnhandelaren juist een evenwicht tussen toegankelijkheid en veiligheid zoeken.
 • Compatibiliteit  Hoewel de meeste wallets tegenwoordig prima compatibel zijn met Ethereum, is het toch belangrijk om een wallet te kiezen die ETH ondersteunt en kijk daarbij ook naar de compatibiliteit met andere altcoins die je misschien wel wilt kopen.
 • Toegankelijkheid – Voor kortetermijnhandelaren en investeerders is de toegang tot cryptovaluta ontzettend belangrijk. Als je regelmatig toegang wilt tot je munten, zorg er dan voor dat jouw wallet gebruiksvriendelijk en toegankelijk is.
 • Gebruiksvriendelijkheid  Handelaren en investeerders die nieuw zijn in de wereld van cryptovaluta of wallets nog niet zo goed begrijpen, kunnen het beste een Ethereum wallet kiezen die gebruiksvriendelijk is.

Voor- en nadelen van het gebruik van Ethereum wallets

Voordelen

Veel verschillende keuzes aan wallets voor handelaren en investeerders die Ethereum willen opslaan.
Snelle en verbeterde toegankelijkheid tot ETH munten voor brokers, handelaren en investeerders.
Veel hardware en software wallets zijn gebruiksvriendelijk en eenvoudig op te zetten.
Veel wallets hebben state of the art beveiliging, inclusief codering, wachtwoordzin en tweefactorauthenticatie.
Er zijn gratis wallets beschikbaar voor hobbyisten en niet zo actieve handelaren.

Nadelen

Sommige wallets hebben technische kennis en expertise nodig om ze te kunnen gebruiken.
Hardware en papieren wallets zijn vaak niet zo gebruiksvriendelijk

Laatste gedachten

Als je wilt dat je Ethereum munten veilig zijn terwijl je handelt, kies dan voor een betrouwbare en handige oplossing. Ethereum wallets bieden de beste beveiliging, prestaties en betrouwbaarheid, zodat je altijd toegang hebt tot jouw ETH munten zonder aan veiligheid in te leveren.

Veel gestelde vragen

 1. De hardware en cold wallets. Deze hebben geen internetverbinding waardoor ze minder snel door cybercriminelen worden aangevallen.

 2. Een software of een hot wallet. Deze zijn online toegankelijk waardoor je altijd toegang hebt tot je Ethereum tokens.

 3. Lang niet altijd. Software wallets en mobiele apps vereisen geen technische kennis en zijn zeer gebruiksvriendelijk.

 4. Een hardware wallet of een papieren wallet. Deze zijn namelijk het veiligst.

 5. Ethereum wallets hebben vrijwel altijd geavanceerde beveiligingsfuncties zoals end-to-end-codering, wachtwoordzinnen en tweefactorauthenticatie (2FA) om je ETH tokens goed beveiligd te houden.

 6. Dat is een probleem. Als je je private key voor ETH tokens verliest, is er geen manier om deze terug te krijgen. Daarom moet je het juiste soort wallet kiezen voor jou ETH munten.

 7. Ja. Veel Ethereum wallets geven je de mogelijkheid om rechtstreeks te handelen, kopen en verkopen via hun eigen software.

 8. Nee. Alle ETH munten blijven op de blockchain. Je slaat dus de private keys op die overeenkomen met de ETH munten op de blockchain.

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, social media functies te leveren, en om jou een betere gebruikservaring te bieden. Door verder te bladeren op de site of door op ‘Oké, bedankt’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website.